Prečo sa stať Cukrárom?

Vždy sa motáš v kuchyni a to hlavne keď sa pečie. Najradšej máš, keď sa na Vianoce pečú koláče a kuchyňou sa šíri vôňa vanilkových rožkov. Chceš robiť prácu, do ktorej dáš kus seba a nápadov máš na rozdávanie. Láka ťa tvoriť z cesta, čokolády a karamelu? Baví ťa vymýšľať nové chuťové variácie? Tak  tento odbor bude pre teba to pravé orechové.

CUKRÁR

Kód odboru: 
2964 H

Školský vzdelávací program: 
Služby v gastronómií

Dosiahnuté vzdelanie: 
stredné odborné vzdelanie 
s výučným listom

Ukončenie štúdia: 
záverečná skúška

Dĺžka štúdia: 
3 roky

Prijímacie skúšky: 
Prijímacie skúšky sa nekonajú. Uchádzači budú prijatí až do naplnenia kapacity odboru. 
Viac informácii nájdeš  tu.


CUKRÁR

Naučíš sa:

• vyrábať kompletný sortiment cukrárskych výrobkov – torty, zákusky, koláče, zmrzlinu, cukrovinky, slané pečivo,

• zdobiť tradične aj s použitím moderných technológií,

• obsluhovať stroje a zariadenia pre cukrárenskú výrobu,

• prezentovať, baliť a distribuovať tovar.