
Prečo sa stať Cukrárom?
Vždy sa motáš v kuchyni a to hlavne keď sa pečie. Najradšej máš, keď sa na Vianoce pečú koláče a kuchyňou sa šíri vôňa vanilkových rožkov. Chceš robiť prácu, do ktorej dáš kus seba a nápadov máš na rozdávanie. Láka ťa tvoriť z cesta, čokolády a karamelu? Baví ťa vymýšľať nové chuťové variácie? Tak tento odbor bude pre teba to pravé orechové.
CUKRÁR
Kód odboru:
2964 H
Školský vzdelávací program:
Služby v gastronómií
Dosiahnuté vzdelanie:
stredné odborné vzdelanie
s výučným listom
Ukončenie štúdia:
záverečná skúška
Dĺžka štúdia:
3 roky
Prijímacie skúšky:
Prijímacie skúšky sa nekonajú. Uchádzači budú prijatí až do naplnenia kapacity odboru.
Viac informácii nájdeš
tu.
CUKRÁR
Naučíš sa:
• vyrábať kompletný sortiment cukrárskych výrobkov – torty, zákusky, koláče, zmrzlinu, cukrovinky, slané pečivo,
• zdobiť tradične aj s použitím moderných technológií,
• obsluhovať stroje a zariadenia pre cukrárenskú výrobu,
• prezentovať, baliť a distribuovať tovar.