
Prečo sa stať kuchárom?
Máš rád gastronómiu? Je kuchyňa jedným z tvojich najobľúbenejších miest? Chceš sa naučiť variť, spoznať nové technológie prípravy jedál? Bavilo by ťa pripravovať jedlo pre druhých? Chceš sa pripravovať v škole, kde gastronómií rozumejú? Pokiaľ áno, odbor kuchár je pre teba jasná voľba.
kuchár
Kód odboru:
6445 H
Školský vzdelávací program:
Služby v gastronómií
Dosiahnuté vzdelanie:
stredné odborné vzdelanie
s výučným listom
Ukončenie štúdia:
záverečná skúška
Dĺžka štúdia:
3 roky
Prijímacie skúšky:
Prijímacie skúšky sa nekonajú. Uchádzači budú prijatí až do naplnenia kapacity odboru.
Viac informácii nájdeš
tu
.
KUCHÁR
Naučíš sa:
• technológiu prípravy pokrmov a nápojov,
• prípravu jedál teplej a studenej kuchyne, teplých a studených múčnikov pre bežné ale aj slávnostné príležitosti vrátane jedál diétnych,
• techniku obsluhy, zostaviť ponukové listy služieb a výrobkov,
• v styku s hosťom jednať profesionálne a komunikovať v dvoch cudzích jazykoch.