Prečo sa stať kuchárom?

Máš rád gastronómiu? Je kuchyňa jedným z tvojich najobľúbenejších miest? Chceš sa naučiť variť, spoznať nové technológie prípravy jedál? Bavilo by ťa pripravovať jedlo pre druhých? Chceš sa pripravovať v škole, kde gastronómií rozumejú? Pokiaľ áno, odbor kuchár je pre teba jasná voľba.

kuchár

Kód odboru:
6445 H

Školský vzdelávací program:
Služby v gastronómií

Dosiahnuté vzdelanie:
stredné odborné vzdelanie
s výučným listom

Ukončenie štúdia:
záverečná skúška

Dĺžka štúdia:
3 roky

Prijímacie skúšky:
Prijímacie skúšky sa nekonajú. Uchádzači budú prijatí až do naplnenia kapacity odboru.
Viac informácii nájdeš tu .


KUCHÁR

Naučíš sa:

• technológiu prípravy pokrmov a nápojov,

• prípravu jedál teplej a studenej kuchyne, teplých a studených múčnikov pre bežné ale aj slávnostné príležitosti vrátane jedál diétnych,

• techniku obsluhy, zostaviť ponukové listy služieb a výrobkov,

• v styku s hosťom jednať profesionálne a komunikovať v dvoch cudzích jazykoch.