Prečo sa stať kuchárom?

Máš rád gastronómiu? Je kuchyňa jedným z tvojich najobľúbenejších miest? Chceš sa naučiť variť, spoznať nové technológie prípravy jedál? Bavilo by ťa pripravovať jedlo pre druhých? Chceš sa pripravovať v škole, kde gastronómií rozumejú? Pokiaľ áno,  odbor kuchár je pre teba jasná voľba.

kuchár

Kód odboru:
6445 K

Školský vzdelávací program:
Služby v gastronómií

Dosiahnuté vzdelanie:
úplné stredné odborné vzdelanie
s maturitou a výučným listom

Ukončenie štúdia:
maturitná skúška

Dĺžka štúdia:
4 roky

Prijímacie skúšky:
Prijímacie skúšky sa konajú
zo slovenského jazyka a matematiky. Kompletné informácie
o prijímacích skúškach tu .


KUCHÁR

Naučíš sa:

• technológiu prípravy pokrmov a nápojov,

• prípravu jedál teplej a studenej kuchyne, teplých a studených múčnikov pre bežné ale aj slávnostné príležitosti vrátane jedál diétnych,

• techniku obsluhy, zostaviť ponukové listy služieb a výrobkov,

• v styku s hosťom jednať profesionálne a komunikovať v dvoch cudzích jazykoch.